Personliga dryckesprovningar!

Mat & Dryck tillhör verkligen livets goda och intresset för att förkovra sig har aldrig varit större. Därför kan vi erbjuda olika typer av dryckesprovningar – Ölprovning från det lokala bryggeriet Alingsås Bryggeri AB och Whisky provning med Christian Hägg, sommelier och kock på hotellet.

Dessa två provningar är förpaketerade men våra idéer är fler och utmana oss gärna att förverkliga era egna tankar.

Grupp & Eventbokning

E-post: meeting@grandhotel-alingsas.se
Telefon: 0322-670100

Öl provning med lokalproducerad öl från Alingsås!

Nolhaga Park och Savannen är inte bara namn på lokala platser utan är även namn på två av Alingsås Bryggeris lokalproducerade ölsorter. Ta med dina vänner eller kollegor och provsmaka Alingsåsguldet hos oss på Grand Hotel.

Boka in Ölprovarpaketet där du först får smaka på det goda lokalproducerade ölet samtidigt som du guidas och lär dig allt om dryckens olika karaktärer.  För att höja smaksensationen serveras även små smakportioner till de fem olika ölsorterna vi provar.

Pris: 1500 kr + 385 kr/person exkl. moms (1875 kr + 419 kr/person inkl. moms) 
Antal: 10 – 25 personer
Tidsåtgång: 1,5 – 2 timmar

När Alingsås gamla bryggeri från 1800-talet revs 1995 tog man tillvara på teglet som idag pryder och lever vidare i Alströmergymnasiet. Två av lärarna som hade ett stort ölintresse sneglade i många år på tegelväggarna i mellan lektionerna och i ett kök i Hedvigsberg någon gång 2008 eller 2009 började det nya bryggeriet – Alingsås Bryggeri AB sin historia. 2015 startades bolaget och den fina  traditionen och historien kring Alingsås Bryggeri fortsätter. Läs mer på www.alingsasbryggeriab.se


Guldkantad Whisky provning på Grand

Uppskattar du en fin och smakrik whisky? Då ska du följa med på en upplevelse i whiskyns värld och lära dig allt du behöver veta för att verkligen uppskatta den. Vi kan garantera att drycken kommer att smaka annorlunda när du vet mer. Den perfekta aktiviteten för en kick-off, svensexa/möhippa, födelsedag eller varför inte avsluta konferensen med en trevlig whiskyprovning.

  • En upplevelse för whiskyälskare på alla kunskapsnivåer
  • Lär dig begrepp och termer
  • En resa i whiskyns mystiska värld med en erfaren whiskyexpert

Du får smaka på fyra sorters whisky från Glenmorangie samtidigt som du guidas av vår kunniga sommelier. Du kommer även att få lite mattillbehör som höjer smakupplevelsen av den gyllene drycken.

Därefter går Christian tillbaka till köket där han tillreder en härlig två-rätters middag för er.

Tidsåtgång: Whiskyprovning ca 40 min + Middag så länge ni dröjer kvar
Ålder: Från 20 år
Pris: 1500 kr/grupp + 550 kr/person exkl. moms (1875 kr + 688 kr/person inkl. moms) 

Inkluderad i priset är whiskyprovning samt 2 rätters middag. Kostnad för dryck till maten tillkommer.

Tänk på: Vi rekommenderar att inte dricka alkohol före provningen. Undvik parfym och andra starka dofter.

Er följesvän under provningen och middagen – Christian, tar väl hand om er under hela kvällen. Han är utbildad sommelier och diplomerad kock. Hos oss på Grand har han arbetat sedan 2017. Förutom att han har arbetat på några av Göteborgs finare krogar där han anordnade vin- och whiskyprovningar så är han även medlem av Sommelierföreningen där han också kör olika dryckesprovningar.