Vi älskar Alingsås och hoppas att våra gäster hittar till alla pärlor som finns – Välkomna!

Mysiga Kaféstaden Alingsås har behållit en genuin småstadskänsla med kullerstensbelagda innergårdar, trähus och personliga butiker. Trots det småskaliga hänger man på storstadstrenden och flera butiker håller numera öppet även på söndagar.

Ett stenkast från innerstaden ligger vackra Nolhagaparken med Nolhaga slott, barnens djurpark och härligt rekreation. På promenaden kommer man snart ner till sjön Mjörn, Västergötlands näst största sjö. Här finns småbåtshamn, idrottsplats, camping och badstrand.

Bara en dryg mil utanför staden ligger det gamla stationshuset i Anten och här huserar Museijärnvägen som med ånglok längs ett slingrigt spår med bedårande utsikt tar besökarna till Gräfsnäs Slottspark. Väl värt ett besök för gammal som ung.

Fråga oss gärna om personliga rekommendationer som passar dig och ditt sällskap vid Ert besök hos oss!

Läs mer om aktuella erbjudanden >>

Länk vidare till Alingsås Turistinformation >>

Ångbåten Herbert

Mjörns Ångbåtsförening är en ideell förening som äger den K-märkta ångbogserbåten Herbert och trafikerar sjön Mjörn med den under sommarmånaderna. En mycket charmig upplevelse som vi varmt rekommenderar.

Länk till TUR-lista >>

Anten-Gräfsnäs Museijärnväg

I fantastisk natur längs sjön Anten med slottsruinen i Gräfsnäs som mål går detta historiska järnvägsspår. Gammal som ung kan uppskatta denna upplevelse.

Länk till paket ”En resa i tiden” >>