Vi älskar Alingsås och hoppas att våra gäster hittar till alla pärlor som finns – Välkomna!

Mysiga Kaféstaden Alingsås har behållit en genuin småstadskänsla med kullerstensbelagda innergårdar, trähus och personliga butiker. Trots det småskaliga hänger man på storstadstrenden och flera butiker håller numera öppet även på söndagar.

Ett stenkast från innerstaden ligger vackra Nolhagaparken med Nolhaga slott, barnens djurpark och härligt rekreation. På promenaden kommer man snart ner till sjön Mjörn, Västergötlands näst största sjö. Här finns småbåtshamn, idrottsplats, camping och badstrand. Några kilometer från centrum vid sjön Färgen ligger välskötta Alingsås Golfklubb där hotellet erbjuder attraktiva golfpaket.

Bara en dryg mil utanför staden ligger det gamla stationshuset i Anten och här huserar Museijärnvägen som med ånglok längs ett slingrigt spår med bedårande utsikt tar besökarna till Gräfsnäs Slottspark. Väl värt ett besök för gammal som ung.

På hotellet har vi ”Alingsås Historiefåtölj” – har kan du i lugn och ro lyssna på Alingsås historia och titta på bilder från förr. Läs mer >>

Fråga oss gärna om personliga rekommendationer som passar dig och ditt sällskap vid Ert besök hos oss!

Läs mer om vad vi rekommenderar för barnfamiljerna >>

Läs mer om trevliga gårdsbutiker runt Alingsås >>

Läs mer om aktuella erbjudanden >>

Länk vidare till Alingsås Turistinformation >>

Tips för att göra i Alingsås just nu!

Visst är det så att många goda minnen från barndomen härstammar från naturupplevelser. Kanske kan det vara från en skogspromenad med grillning, pimpelfiske på isen, skridskoåkning eller övernattning i vindskydd.

För barnen är det ofta det enkla som blir det roligaste och mest minnesvärda. Det handlar om att göra saker tillsammans och ta tillvara på stunden. I Kaféstaden Alingsås finns mängder med saker att hitta på och självklart har vi vällagad mat och sköna sängar på Grand.

Här är några exempel på vad ni kan hitta på i Alingsås just nu:

Fika i Kaféstaden
Bara ett stenkast från Grand ligger vår mysiga stadskärna som har många anrika kaféer att besöka. Missa inte alla mysiga innergårdar och unika affärer.

Upplev Nolhaga Park och Nolhaga Slott
I vackra Nolhaga Park finns en trevlig lekpark där barnen brukar stormtrivas. Här finns flera utomhusgrillar. Strax intill lekparken finns även Nolhaga Slott dit du kan gå och kolla in utställningarna eller varför inte fika på kaféet.

Bowling, Voltflip och Escape Game
Vill ni hitta på något inomhus istället så finns både Bowling på Stures, Trampolinark på Voltflip och Escape Game där ni tillsammans löser kluriga utmaningar.

Streama upp din favoritfilm
Med våra smarta TV-apparater på hotellrummet streamar du allt innehåll från din enhet. Mysigt med film även när man bor på hotell!

Kaféstaden

Vår mysiga stad är trevlig att bara gå runt och strosa i för att insupa atmosfären på kullerstenarna, bland trähusen och innegårdarna. Vi har många fina kaféer och unika butiker men för den som vill veta mer om kulturen och historian uppmanar vi att boka en guidad fikavandring, något gammal som ung visat sig uppskatta.

Länk till Hotellpaket ”Guidade Fikavandringar” >>

Läs mer om guidningar arrangerade av Alingsås Turistbyrå >>

Ångbåten Herbert

Mjörns Ångbåtsförening är en ideell förening som äger den K-märkta ångbogserbåten Herbert och trafikerar sjön Mjörn med den under sommarmånaderna. En mycket charmig upplevelse som vi varmt rekommenderar.

Länk till TUR-lista >>

Sjöar & Badplatser

Alingsås är omgärdat av sjöar och runt dessa finns flera badplatser. Nära stadskärnan ligger sjöarna Mjörn & Gerdsken, receptionen har karta. Du kan hyra SUP och kanot.

Läs mer >>

Nolbygård

Prisbelönat Ekobageri & Kafé i utkanten av Alingsås. Förutom fantastisk fika och lättare luncher arrangeras här evenemang och aktiviteter. Läs mer >>

Bredvid ligger Hus till Hus som blivit ett besöksmål från när och fjärran. Här botaniserar du bland begagnade och förädlade produkter till ditt hem, mycket inspirerande. Läs mer >>

Anten-Gräfsnäs Museijärnväg

I fantastisk natur längs sjön Anten med slottsruinen i Gräfsnäs som mål går detta historiska järnvägsspår. Gammal som ung kan uppskatta denna upplevelse.

Länk till paket ”En resa i tiden” >>

Välkommen till Retrovägen!

Retrovägen intresserar sig särskilt för 1900-talets kulturarv, väl värt att uppmärksamma. Längs de slingrande småvägarna finns skatter från förr – caféer, bensinmackar, butiker, restauranger, muséer och mycket mer.

Länk till Retrovägen >>