Barnen har det mysigt i Alingsås!

Alingsås är riktigt mysigt för familjer att upptäcka och nu när stadens stolthet, nya Nolhaga Parkbad, är klart blir aktivitetsutbudet komplett. Nedan har vi sammanställt några av pärlorna att upptäcka för barnfamiljerna som besöker staden och utöver tipsen där är ett kafébesök på något av stadens kaféer ett måste! Nygrens Gård, Gårdscaféet, Sallys, Violas och Ekstedts är några tips på bra barnvänliga kaféer.

Grands restaurang är öppen varje kväll från kl 17 måndag – lördag
(stängt söndagar o helgdagar som infaller på vardag samt sommarveckorna 27-31 då bokar vi samtliga förbokade middagspaket hos välrenommerade Momenti Liberi)
Vill man ge sig ut på stadens restauranger istället finns flera familjerestauranger – Stures, Pinchos, Momenti Liberi, Amvrosia och Delideli för att nämna några.

Hotellet som ligger precis vid järnvägsstationen är också en utmärkt bas om man vill upptäcka Göteborg, flera tågavgångar i timman gör att man slipper ta med sig bilen in i storstaden. Biljetter köper man enkelt via Västtrafiks ”ToGo” app.

Nolhaga Parkbad

På promenadavstånd från hotellet. Här finns något för hela familjen – äventyrsbad för de större barnen, särskild avdelning för de små eller vad sägs om en bubbelpool anpassat till en 1-åring?! Motionssim o avkoppling. Eller checka in på relaxavdelningen – precis som på ett SPA. 

Läs mer om Grands Familjepaket >>

Läs mer om Nolhaga Parkbad >>

Voltflip

Vilken anläggning!! Trampolinpark, Ninjabana och Parkour på ett och samma ställe. Under tiden kan målsman fika i kaféet eller träna på gym.

Läs mer >>

Badplatser

Alingsås är omgärdat av sjöar och runt dessa finns flera badplatser. Nära stadskärnan ligger sjöarna Mjörn & Gerdsken, receptionen har karta.

Läs mer >>

Mysten

Fårskötsel i Hemsjö med gårdsbutik och aktiviteter över året >>

Anten-Gräfsnäs Museijärnväg

I fantastisk natur längs sjön Anten med slottsruinen i Gräfsnäs som mål går detta historiska järnvägsspår. Gammal som ung kan uppskatta denna upplevelse. Barnen får uppleva en miljö från när mormor & morfar var barn och utforska de spännande tågen. Väl i Gräfsnäs Park väntar slottsruinen med slottscafé och badplats.

Hotellpaket >>

Avgångar >>

Deckarvandring med Moa & Måns

Följ med Moa och Måns på hemligt uppdrag under en dryg timma. Upplev Alingsåsmiljöerna som speglas i Hemliga Klubben-böckerna samtidigt som ni löser ett mystiskt och klurigt Hemliga Klubben-fall. Fallet startar på Estrad mitt emot hotellet.

Läs mer >>

Stures – Bowling m.m.

Nära hotellet ligger Stures. Här finns riktigt bra bowlingmöjligheter, boule, shuffleboard, mat och många TV-apparater för sportsändningar. Öppet måndag – söndag.

Läs mer >>

Knutstorpsgård

Strax utanför Alingsås hittar du gården som kan anpassa ditt besök efter dina önskemål. De har alltid en tipspromenad i skogen, som en trevlig aktivitet. Du kan också boka ridning med erfarna ledare och mys med killingar. Förutom Jämtgetter och hästar har gården också Linderödssvin, kaniner, höns och katter.

Man kommer också att sälja ägg, plantor och grönsaker inom kort.

Läs mer >>