Välkommen till Alingsås Historiefåtölj

för en avkopplande stund i en oas av historiska minnen.

Det går helt enkelt till så att du sätter dig i vår fina fåtölj från 1920-talet som står på andra våning. Över fåtöljen finns en högtalare samt att du har tillgång till en I-Pad där du själv väljer vilken del av det historiska Alingsås du vill höra berättelsen om samtidigt som du ser bilder som handlar om berättelsen eller musiken som spelas.

Det historiska materialet plockades fram under 2018-2019 i samband med Alingsås 400-års jubileum. Texterna är skrivna av Per-Henrik Rosenström och hämtade från Museets Vänner inspelning och bilderna är från Alingsås museum. Tack till Ulla Nordgren för ditt engagemang. Tack till Alingsås Kulturhus och Alingsås museum för er hjälp i framtagandet av material.

Alingsås Historiefåtölj är en del av Framtidsveckan under rubriken:

När Alingsås fungerade utan fossil energi

På Grand Hotel finns en vacker fåtölj från 1920. Här kan du slå dig ner och lyssna till Alingsås historia fram till början på 1900-talet. I Per-Henrik Rosenströms texter beskrivs hur alingsåsarna levde och samhället fungerade och byggdes upp utan fossil energi. Välkommen till Alingsås Historiefåtölj!